Η Βούλα μου έδωσε τη συνταγή, που την πήρε από τη Νίκη, ξέρετε πως πάνε αυτά :)
Πανεύκολα γευστικά ακαταμάχητα!!!
Μετά την πρώτη φορά, καθιερώθηκαν :
- Μπαμπά, παίζει κανένα τρουφάκι;;
- Αν παίζει λέει!!!!
ΥΛΙΚΑ για 40-50 τεμ. (αναλόγως μεγέθους)
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος light
200 γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
200 γραμμ. Μπισκότα Petit beurre (απλά ή σκούρα)
1 χούφτα αμύγδαλα ή φουντούκια καβουρντισμένα
Λίγες σταγόνες εκχύλισμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
1 σακουλάκι σοκολάτα τρούφα
1 σακουλάκι καρύδα τριμμένη
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σπάμε μέσα, σε κομμάτια την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε μια ομοιογενή παχιά σοκολατένια κρέμα.
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη και τα ξηροκάρπια λίγο πιο χοντρά.
Ρίχνουμε τα τριμμένα υλικά (και το εκχύλισμα αν βάλουμε) στην κρέμα σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
update: Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο! "Απαιτείται λίγος χρόνος στο ψυγείο (από 1 ώρα έως 1 βράδυ - ανάλογα με την εποχή) μετά την τελική ομογενοποίηση, προκειμένου να πλάθονται με ευκολία", όπως λέει και στο σχόλιό της η Νίκη!Σε δυο μπολάκια αδειάζουμε ξεχωριστά την τρούφα και την καρύδα.
Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα βουτάμε στα μπολάκια με την καρύδα και την τρούφα.
Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα
Σερβίρουμε ή δοκιμάζουμε ανά περίσταση ;)