Μελοκούλουρα με Σταφίδα | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Μελοκούλουρα με Σταφίδα

8

Μου "έσπασαν" τη μύτη σε κάποιον φούρνο στη γειτονιά... Τα δοκίμασα και μου άρεσαν!!
"Ψάρεψα" τον φούρναρη (τα κάνω αυτά που και που) και έβαλα αμέσως μπροστά "tomelokoulouromou" project!!!
Καιαιαιαιαιαι μαντέψτε.....
Τα δικά μου έγιναν καλύτερα ;)
Μυρωδάτα και γευστικά όπως του φούρνου, αλλά πιο τραγανοτρυφερονόστιμα!!!!!!!
Το είπαν και οι δοκιμαστές :)

Πάμε να τα φτιάξουμε!

ΥΛΙΚΑ
5 κούπες (1 κούπα = 225 ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κτγ μπέικιν
¼ κτγ σόδα μαγειρική
1 κούπα σταφίδα μαύρη
1 κούπα ελαιόλαδο
1/4 κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1/4 κούπα μέλι
1/4 κούπα πορτοκαλάδα ( ή χυμό πορτοκάλι!!)
1/4 κούπα κρασί λευκό ξηρό
2 κτγ κανέλα τριμμένη
½ κτγ γαρύφαλλο σκόνη
½ κτγ τζίντζερ σκόνη

σουσάμι - μαυροκούκι


ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και τη σόδα σε ένα βαθύ μπολ.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο το μέλι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, την πορτοκαλάδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτουμε όλο το μείγμα από το αλεύρι.
Τελειώνουμε με τις σταφίδες
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και σταματάμε το μίξερ.
Οι  ποσότητες των υλικών είναι μετρημένες έτσι ώστε να μας δώσουν μια ζύμη μαλακιά, υγρή και εύπλαστη.

Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 170οC.


Σε ένα βαθύ μπολ σκορπίζουμε το σουσάμι με το μαυροκούκι.
Κλείνουμε στην παλάμη μας μεγαλούτσικα κομμάτια ζύμης και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
Τα βουτάμε στο σουσάμι και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.

Ψήνουμε για 30 λεπτά ακριβώς!!

Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες...


8 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Μπράβο Γιώργο . Το ''ψάρεμα'' έπιασε τόπο.
    Εννοείται θα ήταν καλύτερα τα δικά σου.
    Πολύ ωραία είναι και με ξεσήκωσες ;)

    Φιλιά και καλό σκ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί η κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα είναι διατροφικός θησαυρός και μάλιστα αποκλειστικά ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ;
    Ανακαλύψτε το εδώ:
    https://greekraisins.wordpress.com/
    https://www.facebook.com/groups/1407610409456088/
    http://goo.gl/GdRG1R

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο εγώ που δεν τρώω κουλούρια ψήνομαι να τα φτιάξω!!
    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φαίνονται τέλεια! μου αρέσουν όλα τα υλικά.
    θα τα δοκιμάσω! καλό σ/κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τη μυτη μου εσπασες και το μάτι μου εβγαλες! Τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα έφτιαξα σήμερα,αλλά..... αποτυχία. Τα υγρά ή το αλεύρι ήταν λάθος η δοσολογια. έβαλα ακριβώς ότι έλεγε η συνταγή . 5 κούπες αλεύρι(225γρ) =1120γρ κ.λ.π.έκανα το λάθος κι έβαλα όλο σχεδον το αλεύρι ,οπως γράφεται κι έγινε στόκος.Προσπάθησα να βάλω υγρά παραπάνω και κάπως έπλασα την ζύμη.Τα έψησα και δεν έγιναν όπως περιγράφεται.Σαν γεύση οκ. τι έκανα λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.... Δεν συμβαίνει συχνά να αποτυγχάνουν οι συνταγές που έχω δημοσιεύσει, αλλά δεν είμαι και Θεός :) Επειδή έχουν περάσει και 8 χρόνια από τη δημοσίευση, υπόσχομαι να την επαναλάβω σύντομα να δω τι μπορεί να πήγε στραβά, και θα επανέλθω με νέο σχόλιο!!
      Ευχαριστώ !!!!!!!!!

      Διαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν