Φεβρουαρίου 2013 | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Το κέικ της Δευτέρας: Αφράτο τρυφερό και δίχρωμο!

Ήθελα από καιρό να πάρω μέρος στο υπέροχο «Project»  της Νοτούλας  για το Κέικ της Δευτέρας. Θεωρώ τον τίτλο ιδιαίτερα έξυπνο και μου φέρνει στο νου άλλα πράγματα συνδυασμένα με τη Δευτέρα όπως …το «Θέατρο της Δευτέρας».
Έχω συμμετάσχει σε άλλα, κυρίως φωτογραφικά Daily projects, όπως Watery Wednesday, Wordless Wednesday, Skywatch Friday, Scenic Sunday  etc, αλλά δε μου είχε περάσει απ το μυαλό το εξειδικευμένο φαγητό ή γλυκό συγκεκριμένης μέρας. 
Στη συνέχεια σκέφτηκα πως θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε κι άλλες τέτοιες εκδοχές όπως πχ «Η τάρτα του Σαββάτου» , «Η πίτσα της Κυριακής»  «Το σουφλέ της Τετάρτης» κλπ :) 
Για το κέικ που θα έφτιαχνα δεν είχα τον παραμικρό ενδοιασμό!! 
Αποτελεί την αξεπέραστη για τα γευστικά μου γούστα βάση της Μηλόπιτας Upside Down με την προσθήκη κακάου. Το έχω φτιάξει και σε πολλές άλλες παραλλαγές, αλλά η μέρα (και όχι μόνο) απαιτούσε κακάο !!!
Πάμε για τα εύκολα τώρα

ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
3 κούπες αλεύρι
1 ½ κούπα ζάχαρη
4/5 κούπας μαργαρίνη (180 γρ)
¾ κούπας γάλα
3 αυγά
1 κτγ εκχύλισμα πορτοκάλι (ή 2 κτγ τρίμμα φλούδας) 
3 κτγ μπέικιν πάουντερ

2 κτΣ κακάο
2 κτΣ γάλα

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165ο C
Χτυπάμε σε γρήγορη ταχύτητα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ για 3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα,  το αλεύρι, το γάλα, το εκχύλισμα (ή το τρίμμα) πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα τα 2/3 του μείγματος

Στο υπόλοιπο που μένει μέσα στον κάδο προσθέτουμε το κακάο και τις 2 κτΣ γάλα και το χτυπάμε ελαφρά να ομογενοποιηθεί.
Με το κουτάλι αδειάζουμε το "σοκολατένιο" μείγμα μέσα στη φόρμα και το «φέρνουμε» μια δυο βόλτες να πιάσει τόπο μέσα στο υπόλοιπο.

Ψήνουμε για 50΄
Βυθίζουμε στο κέικ ένα μακρύ λεπτό μαχαίρι κι αν βγαίνει στεγνό το βγάζουμε από το φούρνο.
Μόλις κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε και ...

Καλή απόλαυση!!!