Απριλίου 2012 | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ




Υπάρχει ευκολότερο γλυκό από αυτό??? Μετράς 1-2-3-4 καιιιιι...έτοιμο! Τέσσερα απλά και εύκολα υλικά. Χωρίς σημειώσεις, μεζούρες και γραμμάρια.
Το μόνο σημαντικό είναι να θυμάσαι ποιο υλικό αναφέρεται σε ποιόν αριθμό. Τι εννοώ?? Πάμε να δούμε...


Ανοίγουμε το ντουλάπι με τα ποτήρια και διαλέγουμε 2 ίδια ποτήρια.

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι (μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο για ελαφρύτερο αποτέλεσμα)
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό

1/2 ποτήρι σταγόνες σοκολάτας υγείας ( προαιρετικά)
1/2 ποτήρι χοντροκομμένο καρύδι (προαιρετικά)
κανέλα για πασπάλισμα ( απαραίτητα)!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη με το νερό και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Παράλληλα σε μια άλλη ψηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει το σιμιγδάλι. 
Προσοχή γιατί καίγεται εύκολα και μετά πικρίζει το γλυκό μας. 
Όταν ροδίσει,χαμηλώνουμε την φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε μια κουταλιά από το σιρόπι και με μεγάλη προσοχή ( πιτσιλάει κολασμένα ) το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι.[ Εγώ καπακώνω με το καπάκι της την κατσαρόλα στις πρώτες κουταλιές, αλλιώς τρώνε χαλβά ΚΑΙ τα πλακάκια της κουζίνας ]. Ανακατεύουμε συνεχώς και με τον ίδιο τρόπο και πάντα με μεγάλη προσοχή αδειάζουμε όλο το σιρόπι στο σιμιγδάλι. 
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να ΄ρουφήξει΄το υγρό και να κάνει φουσκάλες που σκάνε... τότε είναι έτοιμο.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να κρυώσει. Αν κάποιος θέλει τον χαλβά του σκέτο, απλά μεταφέρει το μείγμα σε φόρμα του κεικ, ή ατομικά μπολάκια ή απλά σε ένα ταψάκι. Αν πάλι είναι πιο "εκλεκτικός" και "μερακλής"...τον ενισχύει με χοντροκομμένο καρύδι και με σταγόνες σοκολάτας πριν τον αδειάσει στο σκεύος που θέλει.
Τώρα πρέπει να περιμένουμε να κρυώσει ( αλλιώς θα πάθουμε έγκαυμα τρίτου βαθμού) για να σερβιριστούμε την γενναία  μερίδα μας :)) 
Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα. Του πάει πολύ..!!
Όπως έχετε ήδη καταλάβει από τις φωτο...εγώ προτιμώ την δεύτερη εκδοχή:))

Σημ: Αντί για καρύδι μπορούμε να βάλουμε κουκουνάρι, σταφίδες, φιστίκι Αιγίνης ή και συνδυασμό αυτών..

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ a La Knorr

Η συνταγή προέκυψε από τη διαφήμιση της Knorr και εμπλουτίστηκε με μερικά ακόμα συστατικά που έδωσαν ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα, με το κοτόπουλο να παραμένει τρυφερό, ζουμερό και πεντανόστιμο!!!!!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο
1 ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
Καλαμάκια για σουβλάκια
1 κύβο Knorr κοτόπουλο
4 κτΣ ελαιόλαδο (ελιά ΜΑΡΚΟΥ)*
1 κτΣ μουστάρδα
1 κτγ σάλτσα σόγιας
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
λίγο νερό

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC
Κόβουμε το κοτόπουλο, τις ντομάτες καιτις πιπεριές σε τετράγωνα κομματάκια, και τα περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια.


Σε ένα μπολ τοποθετούμε τον κύβο κοτόπουλο Knorr και τον λιώνουμε με ένα μεγάλο πιρούνι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αναμειγνύουμε καλά  τα υλικά έτσι ώστε το μείγμα να είναι ομοιογενές και ρευστό.
Στη συνέχεια προθέτουμε τη μουστάρδα και τη σάλτσα σόγιας και συνεχίζουμε την ανάμειξη.
Με ένα πινέλο σιλικόνης αλείφουμε το κοτόπουλο απ όλες τις πλευρές και τοποθετούμε τα σουβλάκια σε ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα. 


Όταν τελειώσουμε με όλα τα καλαμάκια, τα πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών.
Ρίχνουμε στο ταψάκι 2 κτΣ νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 50΄.
Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το ταψάκι και το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά στο φούρνο


Σερβίρουμε με κομμένες πιτούλες για σουβλάκια και σος για κοτόπουλο (μαγιονέζα, μουστάρδα, ελαιόλαδο, πιπέρι).

*Στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 6 έως τις 8 Απριλίου 2012 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στον Πειραιά, το ελαιόλαδο Μάρκου, απέσπασε ΧΡΥΣΟ βραβείο στην κατηγορία "Φρουκτώδη Ελαφρά Ελαιόλαδα"!!!